A tökéletes domain név titkai

A domain név választás némileg hasonlít egy cég nevének kiválasztásához, hiszen ezt is kellő körültekintéssel kell kiválasztani. Egy rossz domain név legalább olyan negatívan képes befolyásolni vállalkozásunkat, mint egy átgondolatlan cégnév, mivel a domain a cég indentitása a weben. Ezért nem csak arról kell meggyőződnünk, hogy a név utal a cégünk tevékenységére, hanem arra is, hogy egyszerű és könnyen megjegyezhető legyen. Az alábbi tippek segítségével a te weboldaladnak is tökéletes domain neve lehet!

1. Könnyen leírható

Domain regisztrációnál érdemes olyan domain nevet választani amit könnyű leírni hallás után, éppen ezért nem ajánlott szlenget, vagy egyedi írásmódú szavakat használni. Ezeket ugyanis nehezebb megjegyezni és például hallás után nem biztos, hogy tudni fogják a látogatók, hogyan kell leírni, így pedig nem fogják megtalálni a honlapunkat.

2. Rövid és egyedi

Ha egy domain név hosszú és bonyolult, akkor elgépelni is könnyebb, éppen ezért a legjobb domain név rövid, de mégis utal a cég tevékenységére, így megjegyezni is könnyebb. Kerüljük az olyan domain nevet, amik a konkurencia nevéhez hasonlít, ezzel elkerülhetjük a félreértéseket és az esetleges jogi következményeket. Nem árt utánajárni a domain lefoglalása előtt annak sem, hogy az általunk választott név jogvédett-e.

3. Használjunk kulcsszavakat

Domain regisztrációnál próbáljunk meg olyan kulcsszavakat választani, amikre közönségünk szokott keresni az interneten. Ebben segítségünkre lehet, ha elkezdjük gépelni a Google-keresőben a tevékenységünkre jellemző kulcsszavakat, majd megnézzük, hogy mit javasol a rendszer. Ezekből aztán érdemes azt kiválasztani, ami a legjobban megjegyezhető, kellően rövid, és esetleg kombinálva cégnevünkkel erősíti vállalatunk hírnevét is. Ezzel ráadásul két legyet üthetünk egy csapásra, hiszen keresőoptimalizálás szempontjából is előnyös.

4. Célozz helyileg

Éttermed, vagy helyi üzleted van? Akkor a domain nevedben jó, ha szerepel a város neve is, ahol található! Ezzel a helyi ügyfeleket könnyedén elérheted, és nagyobb eséllyel fogják megjegyezni a domain nevedet.

5. Foglalj le többet

Érdemes lehet egy adott domain név több változatát is regisztrálni, hiszen így ha esetleg a látogatód elgépelné, vagy esetleg rosszul jegyezné meg a domain nevedet, akkor is megtalálhatja.

6. Cselekedj gyorsan!

Ne várd meg míg más lefoglalja álmaid domain nevét! Szerencsére már nem csak gyorsan, de olcsón is hozzájuthatsz az általad választott domainhez, vagy akár egyszerre többhöz is. Ne késlekedj, hiszen ha már valaki lefoglalta helyetted, akkor sajnos te már nem regisztrálhatod. Látogass el domain oldalunkra, ahol pár kattintással ellenőrizheted, hogy elérhető-e a választott domained, és akár azonnal regisztrálhatod is!

Ők már minket választottak


További partnereink >>
Technikai hátterünk építőelemei