Gyakran teszik fel nekünk a kérdést, hogy VPS-t, dedikált szervert vagy nagyteljesítményű tárhelycsomagot érdemes inkább választani? Nem tudja pontosan mi az a VPS, de jókat hallott róla?  Alábbi cikkünkben választ adunk arra, hogy mi is az a VPS, milyen esetben érdemes VPS-t választani, valamint kifejtjük előnyeit és hátrányait. 

Mi az a VPS? 

A VPS a Virtual Private Server rövidítése, és lényegében a hagyományos tárhelyszolgáltatás és a dedikált szerver megoldások hibridje.  A VPS-eket úgy hozzák létre, hogy a nagy teljesítményű fizikai szervereket kisebb részekre osztják, melyek önállóan képesek működni, elkülönített erőforrásokkal, amik a  fizikai gép erőforrásán osztoznak. A VPS legnagyobb előnye tehát az, hogy Önnek nem kell hardvert vásárolnia és professzionális szerverteremben elhelyeznie azt, mégis teljes értékű saját szerverhez juthat beruházási költség nélkül.

Kinek lehet hasznos? 

Sokan azért választják a VPS-t, mert sokkal rugalmasabban lehet használni, mint egy tárhelycsomagot. A VPS kiválóan alkalmas olyan weboldalakhoz, melyeknek előbb-utóbb szüksége lehet majd dedikált szerverre, de még nem állnak teljesen készen rá. Azok számára pedig, akik dedikált szervert szeretnének, a VPS kiváló kezdésnek, hiszen komolyabb költségek nélkül szerezhetnek gyakorlatot a virtuális szerverek kezelését illetően. Fontos tudni, hogy a VPS használata egy laikus számára bonyolultabb lehet mint egy tárhelyé, azonban a testreszabhatóság, a rugalmas erőforrások, a nagy teljesítmény, valamint a szerverkörnyezet által nyújtott előnyök miatt sokak számára a VPS a legjobb megoldás. Ha egy nagy látogatottságú honlaphoz, webáruházhoz már nem elegendő egy átlagos tárhely, akkor például a Neo Cloud VPS jó választás lehet.

Van hátránya a VPS használatának?

A VPS kiváló megoldás azoknak, akik szeretnék élvezni a dedikált szerverek előnyeit, de nem szeretnének annyit költeni rá. Vannak azonban bizonyos hátrányai a VPS-nek. Ilyen például, hogy egy laikus felhasználó számára bonyolult lehet a használata. Mindezek ellenére a VPS rugalmassága, testreszabhatósága, teljesítménye, és sebessége miatt, valamint a dedikált szerver bérléshez képest jóval kedvezőbb ára miatt kiváló választás azok számára, akik forgalmas weboldalukhoz keresnek megbízható megoldást, beruházási költségek nélkül. Villámgyors, skálázható erőforrásokat biztosító VPS-t keres? Válassza VPS csomagjainkat!

Ők már minket választottak


További partnereink >>
Technikai hátterünk építőelemei