Ha nem találtad meg kérdésedre a választ, akkor tudásbázisunkban részletes leírásokat találsz, de ügyfélszolgálatunk is készséggel áll rendelkezésedre elérhetőségeinken!

Domain regisztráció vagy átregisztráció

Miért van szükség domain névre? 

Ahhoz, hogy weboldalad elérhető legyen az interneten, mindenekelőtt egy domain névre lesz szükséged. Ez az a webcím, amit ha beírunk az internetböngészőbe, akkor oldalad megjelenik, és vásárlóid, látogatóid ezen keresztül találnak el hozzád. A domain nevek utalhatnak a cég nevére, tevékenységére, és általában könnyen megjegyezhetőek, felismerhetőek. Domain nevet bárki regisztrálhat pár kattintással, azonban előfordulhat, hogy a kiválasztott domain nevet már valaki beregisztrálta. Az elérhetőséget domain regisztrációs oldalunkon te is ellenőrizheted, és ha elérhető, akkor azonnal meg is veheted! Számos végződés közül választhatsz, akár .com, vagy .org végződésűt is vásárolhatsz.

Hogyan tudok domain nevet vásárolni? 

Domain nevet az erre a célra létrehozott, domain regisztrációs aloldalunkon tudsz rendelni. Ha elérhető a választott domain név, akkor .hu végződésű domain esetén fizetés után  egy regisztrációs lapot küldünk emailben, amit kitöltve, aláírva vissza kell juttatni hozzánk (például beszkennelve). Ennek visszaküldése után a domain általában 48 órán belül ideiglenesen elérhetővé válik, és amennyiben 8 napon belül nem érkezik panasz ellene (pl. sértett jogtulajdonos részéről), akkor a domain név véglegessé válik. A .hu domainek központi nyilvántartását az Internetszolgáltatók Tanácsa Nonprofit Kft. végzi. Nemzetközi domainek esetén a regisztráció a vásárlás után szinte azonnal aktiválódik.

A domain néven kívül mi szükséges még ahhoz, hogy weboldalt indítsak? 

A domain név mellett szükséged lesz egy webtárhelyre is, enélkül nem tudsz weboldalt indítani. A webtárhely lehetővé teszi, hogy könnyedén létrehozd weboldalad, honlapmotort telepíts rá,  éa a cPanel kezelőfelületen keresztül szerkesztheted, amit a böngésződből érhetsz el. Éppen ezért ajánlatos egyszerre domaint és tárhelycsomagot is vásárolni. Nálunk számos tárhelycsomag közül választhatsz, és hozzá azonnal domain név is regisztrálható a rendelés során!

Választhatok ékezetes domain nevet? 

Igen, 2004 óta lehet ékezetes domain nevet is regisztrálni, azonban régebbi böngészők csak kiegészítőkkel tudják kezelni, ezért használatukat csak kiegészítésként, a fő domain név mellé ajánljuk.

Már meglévő domain nevemet szeretném átregisztrálni. Mit kell tennem? 

Ha máshol regisztrált domain nevedet szeretnéd valamely szolgáltatásunkhoz kötni, akkor annak legegyszerűbb módja a domain átregisztráció, ezután pedig könnyen kezelheted az EZIT DNS Menedzserből. A domain átregisztráció módja végződésenként eltérő:

  • .hu végződésű domain esetén az automatikus emailben kapott átregisztrációs dokumentumot kell kitölteni, majd átküldeni PDF formátumban, vagy postai úton az elérhetőségünkre. A dokumentáció beérkezése után kb. 48 óra elteltével vesszük át a domain neveket.
  • Nemzetközi végződésű domain nevek esetén (.com, .net, .info, stb.) nevek esetén annál a szolgáltatónál kell a domain átregisztrációt kezdeményezni, ahol jelenleg a domain név van. Ennek során kérvényezni kell a domain feloldását, és el kell kérni a a domainhez tartozó EPP kódot. Ezek után az EPP kódot el kell juttatnod részünkre, vagy ügyfélkapunkon keresztül beírnod, ezután az átregisztráció 2 héten belül befejeződik.
  • .eu végződésű domain névnél is a jelenlegi regisztrátornál kell kezdeményezni az átregisztrációt. Ha a kérelem jóváhagyásra kerül, akkor a domain kontaktjához tartozó email címre érkezni fog egy automatikus email, amellyel véglegesíthető az átregisztráció. Ennél a végződésnél a domain az átregisztráció dátumától számítva 1 évig aktív.

Egy webtárhelyhez mennyi domaint használhatok? 

Egy tárhelyhez gyakorlatilag korlátlan mennyiségű domain név társítható, ez különösen akkor lehet hasznos, ha egy domain névhez tartozó összes változatot szeretné levédetni. Ezek mindegyike társítható ugyanahhoz a tárhelyhez.

Webtárhely

Miért van szükség webtárhelyre?
Ha weboldalt szeretnél indítani, akkor a domain név mellett szükséged lesz egy webtárhelyre is, ahova feltöltheted weboldalad. A tárhely a szolgáltató webszerverén egy elkülönített tárterület, ahonnan weboldalad minden egyes látogatásnál letöltődik. A webtárhely előnye, hogy biztonságos, kedvező áron elérhető, könnyen kezelhető, és széles körben elterjedt. Összehasonlító táblázatunkból megtudhatod melyik a számodra legideálisabb tárhelycsomag!

Mit kapok, ha tárhelyet rendelek? 

Webtárhely vásárlás után kapsz egy virtuális tárterületet, amin weboldalad működhet. Tárhelycsomag rendelés során vásárolhatsz domain nevet is hozzá, melyen keresztül weboldalad elérhető lesz. Csomagjainkat úgy állítottuk össze, hogy mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelőt.

Mekkora tárhelyem lehet?

Bármekkora! Csomagjainkat az általános igényeknek megfelelően alakítottuk ki, de az azokban meghatározott tárhelymérettől egyéni igény esetén eltérhetünk. Ha tehát számodra nem elég a legnagyobb tárhelyméret, akkor ennél nagyobb tárterületet is tudunk nyújtani, ebben az esetben kérj egyedi árajánlatot!

Mi a különbség az SSD Tárhely és az SSD Tárhely Extra között? 

Az egyszerű SSD Tárhelyet személyes bemutatkozó oldalkhoz, vagy egyszerű céges oldalakhoz, kisebb forgalmú webshopokhoz ajánljuk. Az SSD Tárhely Extra ugyanazt nyújtja mint az SSD Tárhely, azzal a különbséggel, hogy 50%-kal nagyobb teljesítményre képes, valamint nagyobb operatív memóriával rendelkezik, így forgalmasabb oldalakhoz is ideális.

Ha saját szerverem is lehet, miért jobb választás a tárhely? 

Ha csak egyetlen weboldalt, vagy esetleg néhányat szeretnél működtetni, akkor költséghatékonyabb megoldás a webtárhely. Egy saját szerver bérlésének havi költsége ugyanis többszöröse egy webtárhely éves költségének, és akkor még a szervergép költségéről nem is esett szó.

Miként rendelhetem meg a webtárhelyet? 

Ha sikerült kiválasztani a megfelelő tárhelycsomagot, akkor a Megveszem gombra kattintva tudod elindítani a vásárlási folyamatot. Ennek során először kiválaszthatod, hogy szeretnél-e domain nevet rendelni, vagy átregisztrálni, majd ezután a rendelési folyamat során ki lehet választani, hogy mennyi időre kívánod kifizetni előre a tárhelyet, és kiválaszthatod a fizetési módot is. Ha kérdésed merülne fel a rendelés során, fordulj hozzánk bizalommal!

Mikortól érhető el a tárhelyem? 

A webtárhely vásárlás után azonnal elérhető, amennyiben az online, vagy PayPal fizetési lehetőséget választottad. Átutalás esetén akkor, amikor a számlánkra beérkezik az összeg. Ha új domaint regisztrálsz nálunk, akkor annak regisztrációs ideje ehhez még hozzáadódik, azonban a tárhely már ezidő alatt elérhető, és akár fel is töltheted weboldaladat.

Mekkora tárhelyet válasszak a weboldalamhoz?

Mielőtt tárhelyet rendelnél, el kell dönteni, hogy mennyit szeretnél majd emailezésre használni, hiszen ha például sokat fogsz levelezni, akkor nagyobb tárhelyre lesz szükséged. Ha rendszeresen bővülő és frissülő CMS oldalt szeretnél, akkor kezdhetünk kisebb tárhellyel, azonban idővel bővítésre lesz szükség, de ez rugalmasan megoldható. Ha statikus, ritkán bővülő HTML weboldalt akarunk, akkor a weboldal komplexitásától függően a választott tárhely sokáig elegendő lehet.

Meddig használhatom a tárhelyemet? 

Tárhelyedet megvásárolhatod havi, féléves, kétéves, vagy akár hároméves időtartammal is, ami azt jelenti, hogy lejáratuk végén ahhoz, hogy továbbra is használhasd a tárhelyedet, meg kell hosszabbítanod az előfizetésedet. Természetesen beállíthatod, hogy ez a folyamat automatikus legyen.

Elérhetem mobilról vagy tabletről a tárhelyem? Használhatok cPanel API-t?

Természetesen! Töltsd le okostelefonodra, tabletedre a szükséges applikációt, és kezeld tárhelyed bármikor, bárhonnan! Teljes cPanel API-t is használhatsz, ha automatizálni, programozni szeretnél.

Android, Apple iOS, cPanel dokumentáció

Valamire nem kaptál választ? Fordulj hozzánk bizalommal telefonon, emailen, vagy akár chaten!

Szerver

Játékszervert futtathatok a szerveremen?

Az egyedi teljesítmény- és hálózati karakterisztikájuk miatt játékszerverek üzemeltetésére (pl. Minecraft, Metin2, CoD, CS) nem javasoljuk a Neo Cloud VPS-t. Ha teszt céllal szeretnél játékszervert futtatni, arra megfelelő lehet, de kérjük, írj nekünk mielőtt rendelnél.

Fizetés

Hogyan fizethetek?

Szeretnénk megspórolni az idődet, és igyekszünk minél kényelmesebbé, gyorsabbá tenni számodra az ügyintézést. Az alábbi fizetési módok közül választhatsz:

  • Online fizetés bankkártyával: a fizetés legegyszerűbb módja. A biztonságos PayPal felületen végrehajtod a tranzakciót (kártyaadatokat mi nem tárolunk), és sikeres fizetés után automatikusan elindul a megrendelésed aktiválása, tárhelyedet pillanatokon belül használhatod
  • Online fizetés PayPal fiókkal: ha van PayPal fiókod, ezt is használhatod a szolgáltatásaid kifizetésére.  Sikeres fizetés után automatikusan elindul a megrendelésed aktiválása, tárhelyedet pillanatokon belül használhatod
  • Offline fizetés banki átutalással: a díjbekérőn szereplő bankszámlaszámra utald át a számla ellenértékét. Ne felejtsd a közleménybe beírni a díjbekérőn feltüntetett közleményadatot, mert csak úgy fogjuk tudni, hogy a te befizetésed érkezett meg. Te is tudod, hogy az átutalás kicsit időigényes, amíg a bankszámlánkra érkezik a befizetésed, kérjük légy türelemmel, de a banki utalásokat többször ellenőrizzük és jóváírjuk munkanapokon.
  • Offline fizetés banki készpénz befizetéssel: ha nem tudsz sem utalni, sem online fizetni, bármelyik OTP bankfiókban készpénzben be tudod fizetni a díjakat. A rendelés végén válaszd a banki átutalást, és a bankfiókban a befizetés kedvezményezettjének a díjbekérőn szereplő adatainkat és számlaszámunkat, megjegyzésnek pedig a díjbekérő sorszámát írd be. A befizetések feldolgozása az átutalásokéval megegyezik, munkanapokon többször ellenőrizzük és jóváírjuk ezeket is.

 

Tudok EDSMS-sel fizetni?

  • Emeltdíjas SMS-ben történő fizetés jelenleg nem lehetséges.
Ők már minket választottak


További partnereink >>
Technikai hátterünk építőelemei