A CloudLinux egy olyan speciális operációs rendszer, mellyel a hosting szolgáltatók növelhetik a szerverek működésének hatékonyságát,  így az azokon futó tárhelyek is megbízhatóbban, biztonságosabban működhetnek. A CloudLinux többek között magasabb szintű biztonságot, könnyebb kezelhetőséget, és nagyobb stabilitást nyújt. Az operációs rendszer előnyeit tárhelycsomagjainkra előfizető ügyfeleink már megtapasztalhatták, de mostantól kiterjesztjük az üzemeltetett webszerverekre is.

Milyen előnyei vannak a CloudLinuxnak?

Hatékonyabb erőforrás elosztás, és stabilabb szerverműködés

A tárhelyszolgáltatók többsége úgy működik, hogy ugyanazon a szerveren számos ügyfél tárhelye található, melyek egyformán használják fel a szerver erőforrásait. Ennek az a hátránya, hogyha egy felhasználó weboldala indokolatlanul több erőforrást igényel a működéshez (például ha éppen DDoS támadás alatt áll, vagy egy rosszul működő script miatt), akkor az egész szervert képes lelassítani, ezáltal a többi felhasználó is rosszul jár. A CloudLinux azonban az ugyanazon a szerveren található felhasználókat elkülöníti egy virtualizációs környezetben, ezáltal kiküszöböli ezt a problémát, és hatékonyabban osztja el az erőforrásokat, valamint akadályozza a vírusok és rosszindulatú programok terjedését is.

Biztonság és védelem

A CloudLinux megerősített kernel-je segít megakadályozni, hogy amennyiben a szerveren egy weboldal megfertőződött, akkor ez a többi felhasználót is érintse. A CageFS fájlrendszernek köszönhetően az egyes weboldalhoz tartozó fájlok teljesen elkülönítve vannak a szerveren, így ez szinte teljesen lehetetlenné teszi, hogy illetéktelenek hozzáférjenek. A CageFS emellett a szervert is védi a támadókkal szemben, ezáltal magasabb szintre helyezve a biztonságot, és megbízhatóságot. A CloudLinux HardenedPHP megoldása pedig a régi és nem biztonságos PHP verziókat teszi biztonságossá azáltal, hogy befoltozza az ezekben található biztonsági réseket, és megszünteti a scriptben található sebezhetőségeket. Ezen felül lehetővé teszi, hogy a weboldalak különböző verziójú PHP-t használjanak a szerveren anélkül, hogy ez bármilyen problémát okozna.  Az operációs rendszer biztonságát továbbá az is növeli, hogy folyamatosan jelennek meg hozzá a legújabb veszélyeket kivédő biztonsági frissítések.

Kérdése van? Forduljon ügyfélszolgálatunkhoz a nap 24 órájában bármikor!

Ők már minket választottak


További partnereink >>
Technikai hátterünk építőelemei