Ingyen SSL tanúsítványaink jellemzői

JellemzőGeoTrust 30 napos próba
Let’s Encrypt örökre
Ára0 Ft0 Ft
KibocsátóGeoTrust®Internet Security Research Group (ISRG)
nonprofit szervezet
Védett domainek száma1 db teljes domain (FQDN)
1 db teljes domain (FQDN)
korlátlan aldomain védelmenincsnincs
Bizalmi pecsét
nincsnincs
Validálási szint
domain ellenőrzés
domain ellenőrzés
Kibocsátó által vállalt garancianincs nincs
Ügyfélszolgálat, támogatás
nincsnincs
Zöld címsor a böngészőben
nincsnincs
Biztonságosnak ítélt weboldal jelzés
vanvan
Ékezetes domain támogatásnem garantáltnincs
A Google találati listán előnyt nyújt
igenigen
Titkosítás erőssége
256 bit256 bit
Érvényesség30 napkorlátlan
Megrendelés Megrendelés [Tárhelyhez tartozó cPanel felületen bekapcsolható]

Mikor érdemes és mikor NEM érdemes az ingyenes SSL tanúsítványt választania?

Amikor érdemes

A 30 napos ingyenes SSL tanúsítvánnyal korlátozások nélkül, megfelelő biztonság mellett kipróbálhatja a hitelesítési folyamatot, a telepítést, valamint azt, hogy honlapja hibamentesen működik-e. A tanúsítvány érvényessége a lejárat után nem meghosszabbítható.

A 30 napig érvényes tanúsítványt tehát elsősorban tesztelés szempontjából javasoljuk feltelepíteni. Ezzel nem csak a telepítés folyamatát próbálhatja ki, hanem honlapját is tüzetesen ellenőrizheti, hogy például nincs-e a mixed content, azaz kevert tartalom a helytelenül, még a védtelen http útvonalon keresztül meghívott fájlok miatt.

A Let’s Encrypt tanúsítvány a Mozilla, a Cisco, a Google Chrome, a Facebook, a Shopify és még számos cég szponzorálta Internet Security Research Group™ (ISRG™) nevű szervezet projektje. Létrejöttének az a célja, hogy bárki számára ingyenesen legyen elérhető SSL tanúsítvány, ezzel is növelve biztonságos weboldalak számát az interneten.

Ezt a tanúsítványt akkor ajánljuk, ha fontos a biztonság, a Google keresőben a versenyképes pozíció egyszerű bemutatkozó honlapok vagy blogok esetében, melyek nem kezelnek érzékeny, személyes adatokat.

A Google szempontjából mindkét típusú SSL tanúsítvánnyal való védelem megfelelő, előnyt jelent a találati listán, a Chrome böngésző megbízhatónak jelöli honlapját.

Miért érdemes?

 • ingyenes
 • automatikus, gyorsan rendelhető
 • könnyen aktiválható, telepíthető
 • a legtöbb böngésző ismeri és elfogadja
 • számos nagy nevű cég áll a fejlesztése mögött, akiknek neve garanciát jelent

Amikor NEM érdemes

Ha honlapján személyes adatokat, jelszavakat, bankkártya információkat kér be, akkor semmiképp ne válasszon ingyenes SSL tanúsítványt. Egyik SSL tanúsítvány típus esetében sem vállal a kibocsátó garanciát a termékére, így mi sem tudunk az esetleges hibákért felelősséget vállalni. Ügyfélszolgálat és terméktámogatás sem érhető el melléjük. Csak egyszerű domain ellenőrzésű hitelesítés zajlik. Ékezetes domain névhez a Let’s Encrypt jelenleg egyáltalán nem ajánlott. Zöld címsorhoz, cégnév megjelenítéshez, vagy wildcard, azaz több aldomaines hitelesítéshez egyik ingyenes SSL tanúsítvány sem kínál jelenleg.

Miért nem érdemes?

 • alacsony, domain ellenőrzésű hitelesítési szint
 • nincs kibocsátói garancia a hibamentes működödésre
 • a 30 napos tanúsítvány csak egyszer használható egy domainhez
 • nem lehet vele védeni több aldomaint (nem wildcard-jellegű)
 • nincs zöld címsor, nincs cégnév megjelenítés
 • nincs kibocsátói terméktámogatás, ügyfélszolgálat

Nyújtunk-e ügyféltámogatást az ingyenes SSL tanúsítványokhoz?

Az ingyenes SSL tanúsítványokhoz nem tudunk ügyféltámogatást nyújtani.

Kérje SSL telepítési szolgáltatásunkat mindössze 2000 Ft+ÁFA összegért, és munkatársunk feltelepíti önnek tanúsítványát tárhelyére. Ha a tanúsítvány már ki van bocsátva, tehát elkezdődött a folyamat, az SSL telepítési szolgáltatásunkat 1000 Ft+ÁFA összegért veheti igénybe.

A szolgáltatás nem tartalmazza a honlapja forráskódjában szükséges esetleges változtatási feladatokat (jellemzően a képek és egyéb elemek url-jeinek http:// -ről https://-re történő módosítását), amelyekkel megszüntethető az úgynevezett mixed content, azaz a kevert tartalom, ami akadályozza honlapjának valódi, teljes védelmét. Webmesteri szolgáltatásunkat megrendelve azonban ebben is tudunk önnek segíteni.

Megnézem a webmester-szolgáltatásokat

Kérdése van? Kérje most ingyenes SSL tanácsadásunkat az alábbi űrlap kitöltésével, vagy keressen minket elérhetőségeinken!

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező

 

Ők már minket választottak


További partnereink >>
Technikai hátterünk építőelemei