Megújul cloud infrastruktúránk!
Idén februárban cloud infrastruktúránkat megújítjuk és továbbfejlesztjük, hogy még modernebb és magasabb színvonalú szolgáltatást tudjuk biztosítani számodra. Cégünk már a kezdetektől fogva törekszik arra, hogy ügyfeleinknek a lehető legkorszerűbb technológiára épülő infrastruktúrát biztosítsa. Ennek érdekében az OnApp platformot kivezetjük, szolgáltatásainkat pedig a jövőben a világszínvonalú, mára már számos óriásvállalat által is használt (AMD, IBM, PayPal, Cisco, Dell) OpenStack technológiára állítjuk át. A változásokról meglévő ügyfeleinket már emailben tájékoztattuk, de a legfontosabb fejlesztéseket az alábbiakban is összefoglaljuk.

Mik a legfontosabb változások?
Az egyik legfontosabb változás, hogy az új szolgáltatásban a cloud szerverekhez való hozzáférés, a szerverek menedzselése az ügyfélkapun keresztül lehetséges. 1-1 előfizetés 1-1 cloud szervert takar a jövőben, nem pedig egy erőforrás-csomagot, melyből több szerver hozható létre. A hibatűrő adattárolás az új infrastruktúrán a központi, kétvezérlős SAN storage eszköz helyett szoftveresen definiált módon történik (SDS), a Ceph adattároló szoftver RADOS Block Device megoldására építve. A korábbi tükrözés (minden adat 2 példányban van tárolva) helyett háromszoros replikációt használunk, azaz minden adat 3-szor kerül tárolásra. Az eddigi hibrid adattárolás helyett (SSD és HDD intelligensen kombinálva) 100% SSD alapú az új infrastruktúra, ezért az IO műveletekben jelentős gyorsulás lesz tapasztalható.

Az új infrastruktúrában a korábbinál lényegesen gyorsabb processzorokat alkalmazunk, az egy processzormagra jutó teljesítmény felhasználástól függőn a korábbinál 50-100%-al is gyorsabb. Ezen – kezdetben – csak a legnépszerűbb Linux disztribúciók lesznek elérhetőek (CentOS, Debian, Ubuntu). A hálózati kapcsolat a cloud szerverek szintjén 1Gbps, a hypervisorok szintjén 10Gbps sebességű. A korábbi két cloud helyszínt összevonjuk, egyetlen helyszínről, a Victor Hugo utcai BIX node-nál lévő szerverközpontunkból nyújtjuk a szolgáltatást.

Az IP címek változása
A cloud szerverek hálózati elérése átalakul. Minden gép belső hálózati címet kap (belső fix IP cím) és a belső IP címekhez 1-1 publikus IP cím párosul 1-to-1 NAT használatával (publikus floating, avagy lebegő IP cím). A floating IP használatával könnyebben mozgathatóak az IP címek gépek között és biztonságosabb hálózat érhető el.

Szerver konfigurációk, díjak
Továbbra is megmarad a teljesen egyedileg konfigurálható szerver lehetősége. A memória 1GB, a processzor 1 vCPU mag, a tároló 1GB egység pontossággal konfigurálható. A processzormag és IP cím erőforrás egységára emelkedik, a memória és tároló egységára csökken. Kialakítottunk jelentős számú előre definiált erőforrás-kombinációt, melyek különböző igényekhez igazodnak és az egyedi konfigurációnál kedvezőbb áron érhetőek el. Elérhető általános célú, memóriára optimalizált, számítási teljesítményre optimalizált és adattárolásra optimalizált kategória és ezen belül többféle konfiguráció.

Kérdésed lenne? Fordulj ügyfélszolgálatunkhoz bizalommal!

Technikai hátterünk építőelemei