A világ legnépszerűbb böngészője, a Google Chrome 2018 júliusától nem biztonságosként fog megjelölni minden olyan weboldalt, mely nem használ SSL tanúsítványt. A Google erre már idén februárban is figyelmeztetett, ezért amennyiben még nem tette, itt az utolsó alkalom, hogy még időben biztosítsa weboldalát!

A Google tervei szerint a Chrome böngésző alapvetőnek veszi majd, hogy egy oldal rendelkezik SSL titkosítással, így csak azt fogja a jövőben feltűnően jelezni, ha az oldal és a szerver közti kapcsolat nincs titkosítva. Az internetezőket ez valószínűleg elriaszthatja majd attól, hogy megnézzék az Ön oldalát, ami különösen a webshopokat érintheti igazán hátrányosan.Annak érdekében, hogy az internetet biztonságosabbá tegye, a Google tavaly elkezdte azokat az SSL tanúsítvánnyal nem rendelkező oldalakat nem biztonságosnak jelölni, melyek tartalmaznak  űrlapot. Ennek eredménye végül az lett, hogy az android eszközökről és Windowsról érkező Chrome forgalom 68%-a már biztonságos, ez az arány pedig júliusig minden bizonnyal tovább nő.

Meddig kell beszerezni SSL tanúsítványt? 

A Google mellett a Mozilla is kiemelten fontosnak tartja, hogy az internet biztonságosabb legyen, így már a Firefox böngésző is feltűnően jelez azoknál az oldalaknál, melyek nem használnak SSL tanúsítványt, és szerepel rajtuk űrlap, így minél előbb érdemes SSL tanúsítványt beszerezni. SSL tanúsítványt vásárolni szerencsére egyszerű és számos  tanúsítvány közül választhatunk, melyek ára is igen kedvező. Egyszerűbb blogokhoz, weboldalakhoz, ahol nem szükséges pénzügyi adatokat megadnia a látogatóknak, akár ingyenes SSL tanúsítványt is használhatunk. Ezt bármelyik tárhelycsomagunk esetében bekapcsolhatja a tárhelyhez tartozó cPanelen keresztül. Nagyobb webshopoknál, nagy forgalmú oldalaknál viszont már érdemes legalább domain ellenőrzésű tanúsítványt beszerezni.

Hogyan fog jelezni a böngésző, ha nincs SSL tanúsítvány? 

Így fog jelezni a Chrome, ha nincs SSL tanúsítvány

Mivel a Chrome-ot használják a legtöbben a világon, ezért a internet felhasználók legnagyobb részénél várhatóan már júliusban, a Google Chrome 68-as verziójának megjelenésével látványosan fog látszódni a böngésző címsorában, hogy a kapcsolat nem titkosított. A jelzésre kattintva a látogató bővebb információt kaphat arról, hogy miért lehet veszélyes az oldalt használni. Habár elsőre felesleges nyűgnek tűnhet az SSL tanúsítvány beszerzése, valójában számos előnnyel jár a használata. A látogatókban ugyanis első látásra bizalmat és professzionális hatást kelthet, hiszen jelenleg a legtöbb böngésző jól láthatóan biztonságosként jelöli az oldalt. Emellett 2014 óta a Google algoritmusa is előrébb sorolja azokat a weboldalakat, amelyek rendelkeznek SSL tanúsítvánnyal. Ha mindez nem lenne elég, a digitális tanúsítvány ahhoz is hozzájárul, hogy a weboldal a HTTP/2 protokolt használja, ami lehetővé teszi, hogy érezhetően lerövidüljön a betöltési idő.

Ha még nem tudja melyik SSL tanúsítvány lenne a legjobb megoldás weboldalához, kérje ingyenes tanácsadásunkat, vagy tekintse meg kínálatunkat!

 

Ők már minket választottak


További partnereink >>
Technikai hátterünk építőelemei