Webtárhelyet rendelnél? Tudásbázisunkból minden fontos kérdésedre választ kaphatsz!

Mire való a webtárhely? 

A webtárhely az a szolgáltató szerverén található elkülönített tárhely, melyre feltöltheted weboldalad. A webtárhelyet a böngészön keresztül a cPanel kezelőfelület segítségével magad is kezelheted, akár különböző honlapmotort (pl.: WordPress, Drupal, Joomla, Prestashop, Magento stb.) telepíthetsz rá, így honlapodat akár pillanatok alatt elindíthatod és szerkesztheted.

A tárhelyen kívül még mire lesz még szükségem a weboldal elindításához? 

Ahhoz, hogy weboldalad elérhető legyen mindenki számára, szükséged lesz egy domain névre, ami utalhat a céged tevékenységére, vagy annak nevére. Ezt a domain nevet (másnéven webcímet) fogják az ügyfeleid, látogatóid a böngészőbe írni, majd ezen keresztül elérni az oldaladat. Ha webtárhelyet vásárolsz, akkor a rendelési folyamat során lehetőség van domain nevet is vásárolni. A domain nevek különböző végződésűek lehetnek, a .hu végződésű mellett lehetőség van nemzetközi végződésű domain nevet is választani, ilyen például a .com, a .info, .net, vagy akár a .org. A domain név regisztrációról itt olvashatsz bővebben!

Milyen tárhelycsomagok közül választhatok? 

Oldalunkon számos tárhelycsomag közül választhatsz. Tudjuk, hogy sokféle igény létezik, ezért úgy alakítottuk ki választékunkat, hogy mindenki megtalálja a számára legjobb megoldást. Bármelyik csomagot is választod, abban biztos lehetsz, hogy tárhelyedet minőségi hardverkomponensek, és gyors szerverek szolgálják ki, ezáltal is garantálva a megbízható működést.

Mi a különbség az SSD Tárhely és az SSD Tárhely Extra között? 

Az egyszerű SSD Tárhelyet személyes bemutatkozó oldalkhoz, vagy egyszerű céges oldalakhoz, kisebb forgalmú webshopokhoz ajánljuk. Az SSD Tárhely Extra ugyanazt nyújtja mint az SSD Tárhely, azzal a különbséggel, hogy 50%-kal nagyobb teljesítményre képes, valamint nagyobb operatív memóriával rendelkezik, így forgalmasabb oldalakhoz is ideális.

Hogyan rendelhetem meg a tárhelyet? 

A kiválasztott tárhelycsomagnál a Megveszem gombra kattintva tudsz rendelni. Tárhelycsomag vásárlás során tudsz akár domain nevet is vásárolni, így egyszerre mindent megvásárolhatsz ami a weboldalad, vagy webshopod indításához szükséges. A tárhelyrendelésnél kiválaszthatod azt is, hogy milyen időtartamra szeretnéd megrendelni, a tárhelycsomagot, és a domaint.

Mikortól használhatom a tárhelyemet?

Tárhelyed azonnal használatba veheted amint befejeződött a rendelési folyamat!

Mekkora tárhelyet válasszak a weboldalamhoz?

Mielőtt tárhelyet rendelnél, el kell dönteni, hogy mennyit szeretnél majd emailezésre használni, hiszen ha például sokat fogsz levelezni, akkor nagyobb tárhelyre lesz szükséged. Ha rendszeresen bővülő és frissülő CMS oldalt szeretnél, akkor kezdhetünk kisebb tárhellyel, azonban idővel bővítésre lesz szükség, de ez rugalmasan megoldható. Ha statikus, ritkán bővülő HTML weboldalt akarunk, akkor a weboldal komplexitásától függően a választott tárhely sokáig elegendő lehet.

Mennyi időre szól az előfizetésem?

Az általad kiválasztott webtárhelyet rendelheted havi előfizetéssel, negyedéves, féléves, vagy akár éves előfizetéssel is. Éves előfizetés esetén 2 hónapot ajándékba adunk! A tárhelyedet ezidő alatt zavartalanul használhatod, majd ha úgy állítottad be, akkor a ciklus végén automatikusan megújul az előfizetésed. Tárhelyed bérlési ideje tehát attól függ, hogy mennyi időre fizettél elő, és megújítod-e az előfizetést.

További kérdéseid vannak? Fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeinken a nap 24 órájában!

Ők már minket választottak


További partnereink >>
Technikai hátterünk építőelemei