Soha nem volt még ennyire egyszerű létrehozni egy webáruházat, vagy céges weboldalt. Éppen ezért az online vállalkozások száma is egyre növekszik, hiszen rugalmas és költségkímélő megoldást jelent az online jelenlét, és ma már minden eszköz könnyedén elérhető egy jól működő honlaphoz. Ha tehát most szeretnél webshopot, blogot, vagy weboldalt indítani vállalkozásodhoz, itt a legjobb alkalom!

Tervezés és piackutatás

Minden sikeres üzlet a tervezéssel, valamint az alapos piackutatással kezdődik. Először is nem árt meggyőződni arról, hogy szolgáltatásainkra, termékünkre valóban mutatkozik igény, amit elsősorban a piaci igények feltérképezésével tudunk felmérni. Ebben akár a Google is nagy segítségünk lehet, hiszen ma már a legtöbb vállalkozás online is megtalálható, így képet lehet alkotni a konkurenciáról is, amiből saját vállalkozásunkkal kapcsolatban is fontos megállapításokat tehetünk.

Milyen a jó üzleti terv?

A piac feltérképezése után fontos írásba foglalni a célokat, elképzeléseket, várható költségeket és a stratégiát, ezt nevezzük üzleti tervnek. A tervbe érdemes belefoglalni a cég koncepcióját is, a termékeket és szolgáltatásokat, a munkatársak feladatait, valamint a marketingcélokat. Az üzleti terv segítségével könnyebb átlátni a pénzügyi lehetőségeket, és meghatározni, hogy mire érdemes költeni.

Irány az internet!

Minden weboldalindítás első lépése a domain regisztráció. Ez az a webcím, amit a böngésző URL címsorában lehet látni, és amin keresztül el tudják érni a látogatót. A domain név az egyik legfontosabb eleme a weboldalnak, éppen ezért fontos, hogy egyedi legyen, és tükrözze a cég tevékenységét. Már a kezdeteknél fontos figyelni arra, hogy a Google keresőben is minél jobb helyezést érjen el a weboldal, hiszen hazánkban nagy többségben ezt a keresőt használják az emberek. Ebben már egy jó domain név választás is nagymértékben segíthet, hiszen ha olyan kulcsszót regisztrálsz domain névnek, amire célközönséged gyakran keres, akkor a Google nagyobb eséllyel fogja előrébb sorolni.

Tárhelyre is szükséged lesz

Ha sikerült kiválasztanod a domain nevet, akkor egyúttal érdemes tárhelyet is vásárolnod, hiszen webtárhely nélkül nem tudod elindítani honlapodat. Ezt nálunk egyszerre megteheted, ráadásul számos honlaprendszer (pl.: WordPress, Drupal, Joomla) közül választhatsz, amit 1 kattintással előre feltelepíthetsz tárhelyedre, így honlapod akár 5 perc alatt elindulhat! Ha például WordPress-t választasz, biztos lehetsz benne, hogy rengeteg sablont és bővítményt tudsz könnyedén telepíteni, így egyszerűen testreszabhatod weboldalad. Tedd meg most az első lépést online vállalkozásod felé, rendelj most domain-t és tárhelyet! Ezekkel a birtokodban most már te is elindíthatod online vállalkozásod.

Technikai hátterünk építőelemei