Domain regisztráció

Webes megjelenéshez elengedhetetlen egy cége nevére vagy tevékenységére utaló domain név. Az EZIT domain szolgáltatásai teljeskörűen lefedik a domain regisztrációs igényeket, a legtöbb végződést azonnal, és költséghatékonyan regisztrálhatja nálunk.

  • Költséghatékonyság
  • Azonnali aktiválás
  • Sok végződés
  • Felkészült ügyfélszolgálat
  • cPanel felület
  • Online ügyfélkapu
Saját domaint szeretne?
Teljesen automatizált, azonnali domain regisztráció!
1. Igényelt név:
2. Végződés(ek):
.hu
.eu
.com
.info
.net
.org
3.

Webes megjelenéshez elengedhetetlen egy cége nevéhez vagy tevékenységéhez kapcsolodó domain név (avagy webcím). Az alábbiakban erről olvashat részletesen

Domain használat

A kívánt domain nevet először regisztrálni szükséges, majd egy éves fenntartási díj és a DNS-szolgáltatás biztosítja a folyamatos használatot. A nálunk regisztrált domain nevekhez díjmentesen biztosítjuk a DNS-szolgáltatást bármelyik webtárhely vagy szerver szolgáltatásunk igénybevétele esetén, a regisztráció díja pedig tartalmazza az első két (néhány nemzetközi domain esetében csak az első) év fenntartási költségét is. Arra is lehetőség van, hogy egy honlaphoz több domain is tartozzon, így eltérő címek, vagy ékezet nélküli és ékezetes változat alatt is azonos tartalom jelenik meg.

Végződés

A domain kiválasztásánál el kell döntenünk, hogy milyen végződéssel működjön. Lehetőség van a magyar .hu (és alváltozatai: co.hu, 2000.hu, erotika.hu, jogasz.hu, sex.hu, video.hu, info.hu, agrar.hu, film.hu, konyvelo.hu, shop.hu, org.hu, bolt.hu, forum.hu, lakas.hu, suli.hu, priv.hu, casino.hu, games.hu, media.hu, szex.hu, sport.hu, city.hu, hotel.hu, news.hu, tozsde.hu, tm.hu, erotica.hu, ingatlan.hu, reklam.hu, utazas.hu), valamint népszerű nemzetközi végződések, mint a .com, .org, .net, .biz, .info, .tv választására.

Ékezet

Ha eldöntöttük a végződést, válaszhatunk, hogy ékezetes, vagy ékezet nélküli domain nevet szeretnénk. Ékezetes nevek regisztrálására 2004 óta van lehetőség, de használatukhoz a régi böngészőprogramok esetében még kiegészítő szoftverekre van szükség a felhasználói oldalon, ezért használatukat főként kiegészítésként, az ékezet nélküli változat mellé ajánljuk.

Formai követelmények

A domain név legalább 2 és legfeljebb 24 karakterből állhat. (Ajánlott a legalább 5, de legfeljebb 10 karaktert tartalmazó domain név választása.)
A domain névben használható karakterek:

  • latin abc ékezet nélküli, valamint a magyar abc ékezetes kisbetűi (a-z)
  • numerikus karakterek (0-9)
  • kötőjel (-)

A domain név elején és végén csak betű vagy numerikus karakter állhat. A domain név nem tartalmazhat két egymást közvetlenül követő kötőjelet. A numerikus karakterrel kezdődő domain nevek használatát az RFC1035 internet dokumentum nem ajánlja, ezért regisztrálásuk bár nem tiltott, de nem ajánlott, és az ilyen névvel azonosított domainek működőképességéért vagy a használatukból eredő károkért minden felelősség az igénylőt terheli.

Szabad-e a domain?

Domain keresőnkkel könnyen ellenőrizheti, hogy a választott domain szabad-e, vagy már foglalt. Az épp regisztráció alatt álló hazai domainekről az Internet Szolgáltatók Tanács (ISZT) kéthetes várólistáján tájékozódhat: http://www.domain.hu/domain/meghirdetes.html

Regisztráció átfutási ideje

A .hu domain regisztrációja esetében régebben megszokott 14 napos átfutási idő eltörlésre került, ezért a beadott regisztrálandó domainek kb. 48 órán belül feltételesen használatba vehetők, ám a domain végleges delegálásra akkor kerül, ha a használatba vételt követő 8 napon belül nem érkezik ellene panasz (pl. egy sértett jogtulajdonostól). Ha panasz nem érkezik, a regisztráció véglegessé válik és meghirdetésre kerül a domain.hu oldalon.

Végződések és árak

Végződés Regisztrációs díj Rendelés
.hu 2900 Ft / 2 év Megrendelés
.eu 2900 Ft / 1 év Megrendelés
.com 3500 Ft / 1 év Megrendelés
.net 3500 Ft / 1 év Megrendelés
.org 3500 Ft / 1 év Megrendelés
.info 3500 Ft / 1 év Megrendelés
.sk 4900 Ft / 1 év Megrendelés
.co.hu 2900 Ft / 1 év Megrendelés
.co.uk 2900 Ft / 1 év Megrendelés
.in 3900 Ft / 1 év Megrendelés

Megrendeléshez kérjük, töltse ki az ügyfélkapun bekért adatokat, és fizesse ki az emailben ez után érkező díjbekérőt. A legtöbb nemzetközi (com,net,org,info stb.) domain esetében a regisztráció teljesen automatizált, a domain azonnal elkészül, ám néhány esetben (pl. .hu) papír alapú ügyintézésre is szükség van. Az ehhez szükséges összes információt a megrendelés után automatikusan érkező emailben találhatja.

Ha bármilyen kérdése felmerülne a regisztrációs folyamattal kapcsolatban, vagy olyan végződést szeretne, amelyet itt nem lát a listában, keressen minket bizalommal ügyfélszolgálati elérhetőségeinken!

Technikai hátterünk építőelemei

Tisztelt Ügyfeleink,

központi telefonszámunk szolgáltatóváltás miatt átmenetileg nem elérhető, ezért a tartalék telefonszámainkon tud elérni bennünket.
Alternatív telefonszámaink: +36 1 209 08 39, +36 30 927 44 22

Megértésüket köszönjük,
EZIT Kft.