Szlovákia hivatalos domain végződése a .sk, melynek regisztrációját vagy átregisztrációját könnyen, gyorsan, magyar nyelvű felületen intézheted. A .sk domain nevek regisztrátor szervezete az SK-NIC.

Regisztráció
Az esetek legnagyobb részében a folyamat teljesen automatikus, amennyiben korábban már regisztráltál .sk domaint és ezáltal adataid szerepelnek az SK-NIC adatbázisában. Ellenkező esetben – tehát még nem regisztráltál megadott adataiddal még .sk domaint, így nem is szerepelhetsz az SK-NIC adatbázisban – a regisztrátor küldeni fog egy e-mailt részedre, melyben egy regisztrációs lap található. Ezt kitöltve és aláírva kell visszaküldeni részükre. Ez a folyamat lassíthatja a regisztrációs folyamatot.

Átregisztráció
Az átregisztráció kezdetekor a jelenlegi domain regisztrátortól meg kell kérned a domain nevedhez tartozó Auth-kódot (jogosultsági kódot). Ezt a kódot az átregisztráció megrendelésének folyamata során kell megadnod, így hitelesíted, hogy a domain valóban a tiéd. Valamint biztosítanod kell, hogy a jelenlegi regisztrátornál ne legyen aktív védelem a domain átregisztrálására vonatkozóan.

Kik regisztrálhatnak .sk domaint?
18 éven felüli magánszemélyek akik Európai Unióban vagy az Európai Gazdasági Térségben (EGT) rendelkeznek lakcímmel,
vagy
Európában regisztrált szervezetek regisztrálhatnak .sk domaint.

 

Regisztráció folyamata: akár 6-12 óra, maximum 48 óra
Domain név maximális hosszúsága: 63 karakter
Domain név minimális hosszúsága: 2 karakter
Törlésből visszaállítás: Információkért keresse ügyfélszolgálatunkat

E domain végződés regisztrációja vagy átregisztrációja esetében nem szükséges papír alapú dokumentumot kitölteni és beküldeni,
vagy szükség esetén azt a regisztrátor szervezet küldi ki a rendelés során megadott e-mail címre.

Technikai hátterünk építőelemei